Fietsmaatjes Amstelveen vierde het eerste Lustrum met een “Vlootschouw” op het Stadsplein

Indrukwekkend was het wel deze lange rij blauwe duofietsen op het Stadsplein: op woensdag 29 mei vierde Fietsmaatjes Amstelveen het eerste Lustrum. Dit ging gepaard met de officiële ingebruikname van de achtste en nieuwste ‘Veentrapper’, zoals de duofiets door Fietsmaatjes Amstelveen wordt genoemd. 

Wethouder en locoburgemeester Herbert Raat verrichtte deze onthulling in aanwezigheid van onze gasten, sponsoren, relaties, bestuurs- en teamleden van Fietsmaatjes en een aantal vrijwilligers die met hun gasten op de Veentrappers waren gekomen. Gastheer van deze feestelijke gebeurtenis was DAY Tapasbar op het Stadsplein waarvan eigenaar, Daan Kroone, zelf ook vrijwilliger is bij Fietsmaatjes. 

Voorzitter Michael Douqué memoreerde de jaren waarin met steun van onder andere Zorg & Zekerheid de eerste Veentrappers in gebruik werden genomen en roemde de vele vrijwilligers die vol enthousiasme hun gasten en zichzelf plezierige ritten bezorgen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze organisatie, met financiële ondersteuning van onder andere Mean Well Europe, Zorg &Zekerheid, Schipholfonds, Rabobank, Amstelidee, AmstelveenSport en de gemeente Amstelveen, samen met vele andere donateurs die bijdragen in de aanschaf van onze Veentrappers en de continuïteit van Fietsmaatjes Amstelveen. 

Fietsmaatjes geeft invulling aan het beleid van de gemeente om iedereen zo lang mogelijk actief te laten zijn. Locoburgemeester Herbert Raat sprak zijn grote waardering uit namens de gemeente Amstelveen en nam de gelegenheid te baat om van enkele gasten en hun vrijwilligers zelf te horen wat hun ervaringen met Fietsmaatjes zijn. 

Vervolgens werd hij door voorzitter Douqué ‘geïnstalleerd’ als bijzondere fietsvrijwilliger en fietste hij met mede donateur John van Vliet van het Liftinstituut op Veentrapper 8 enkele rondjes over het Stadsplein.

Vrijwilliger van het eerste uur Henk van de Berg werd met bloemen en een ‘Gouden Fietsbel’ in het zonnetje gezet, evenals Bert van Rietschoten (Van Rietschoten Tweewielers) zonder wiens technische ondersteuning Fietsmaatjes niet zou kunnen blijven functioneren.