Nieuws

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief via info@fietsmaatjesamstelveen.nl

AmstelveenSport organiseert ‘Amstelveen on Wheels’ op het Stadsplein in Amstelveen

Op zaterdag 18 september 2021 gaat AmstelveenSport de Nationale Sportweek in Amstelveen groots openen! Op deze dag organiseren zij ‘Amstelveen on Wheels’ op het Stadsplein in Amstelveen. De opening is om 11.00 uur (startschot) met een spinning les van 20 minuten. Er zijn op dat moment 30 spinningsfietsen ter beschikking welke ze het liefst allemaal hebben gevuld.

Als een van de partijen waarmee AmstelveenSport dingen probeert op te zetten zal van Fietsmaatjes Amstelveen onze voorzitter Michael Douqué mee doen aan de opening en op een van de spinningstoeltjes plaatsnemen.

Van 12.00 tot 15.00 uur zullen er ieder half uur spinningsessies van 20 minuten georganiseerd worden. De sessies zijn vrij toegankelijk en iedereen mag deelnemen!

Naast deze activiteit is er nog een parcours welke middels verschillende voertuigen (op wielen) afgelegd kan worden. En natuurlijk kunt u op dat parcours de Veentrappers van FIETSMAATJES AMSTELVEEN uitproberen!! Dus kom kijken en probeer eens.

Zie voor meer informatie op https://amstelveensport.nl/events/opening-nationale-sportweek-amstelveen-on-wheels/.

Gouden koffie ochtend in restaurant Bij Klaasje (Brentano)

Op donderdag 16 september is er bij restaurant Bij Klaasje een speciale (Gouden) koffie ochtend voor bewoners van Klaasje Zevenster en mensen uit de wijk Bankras. Fietsmaatjes Amstelveen is aanwezig met een duofiets en nodigt belangstellenden uit om een klein kennismakingsritje te maken met onze vrijwilliger Yvonne Jacob. Vanaf 10:30 uur in de Klaasje Zevensterstraat 103 in Amstelveen.

Wij zoeken een vrijwilliger (m/v), die …

… in het kader van de dagopvang in het Woonzorgcentrum De Luwte, eens per twee weken wil fietsen op de duofiets met bezoekers van de dagopvang. Tijdsinvestering: 2 uur per 2 weken. Info: coordinator@fietsmaatjesamstelveen.nl

Feestdag “De Luwte” op 27 augustus 2021: wij zijn er ook!

Vrijdag 27 augustus is er bij de Luwte weer een grote buiten activiteit tgv het 100 jaar bestaan. Fietsmaatjes Amstelveen is er ook bij met een fiets en onze vlaggen. Mensen kunnen dan ad hoc een ritje maken. Heeft nog iemand zin om dit met ons te doen? Kom dan kijken op Wimbledonpark 361. Wij zijn er van 10:30 tot rond 16:00 uur.

Fietsmaatjes Amstelveen fietst volgens het Coronaprotocol.

 • Dankzij een samenwerking met Brentano heeft Fietsmaatjes Amstelveen nu de beschikking over een derde stalling in ’t Huis aan de Poel. Daarmee is Fietsmaatjes Amstelveen nu te vinden in drie wijken; het Keizer Karelpark, Kostverloren en Groenelaan.
 • In januari is onze voorzitter Michael Douqué tijdens het Amstelveens sportgala 2020 in het Cobra museum verkozen tot Amstelveens sportvrijwilliger van het jaar. Hier zijn we ontzettend trots op!
 • Onze tweede stalling aan de Jeanne d’Arclaan in de wijk Kostverloren is vanaf nu officieel in gebruik.
Fietsmaatjes Amstelveen in de prijzen bij Rabo ClubSupport
 • Fietsmaatjes Amstelveen is in derde geworden bij Rabo ClubSupport! Hierbij kwam een prachtige prijs van €3.154,95. Dit komt erg van pas bij de aanschaf van onze vierde fiets.
 • Er is momenteel nog genoeg plek voor zowel gasten als vrijwilligers. Aanmelden dus!
 • Goed nieuws: de derde fiets is geleverd en wordt gebruiksklaar gemaakt voor het nieuwe jaar!
 • De fietsen staan mooi overdekt in de stalling voor Verpleeghuis Groenelaan. Daarnaast hebben we ook een nieuwe stalling voor onze derde duofiets. Meer info volgt.
RTV Amstelveen was aanwezig bij de officiële ingebruikname van de duofietsen de ” Veentrappers” .
De Veentrappers 1 en 2 worden onthuld.
De wethouders en sponsor maken een ritje met de nieuwe fietsen (Bron: AmstelveenBlog)
 • De feestelijke ingebruikname van onze fietsen op 17 mei 2019! Bron: Amstelveen Blog
Met trots heeft Fietsmaatjes Amstelveen zijn eerste fietsen in ontvangst genomen op 10 april j.l.
 • Onze stichting is op 30 mei 2018 opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers.
 • Onze stichting bestaat geheel uit onbezoldigde vrijwilligers.  
 • AmstelveenSport (voorheen Sportbedrijf Amstelveen) ondersteunt ons in de opstartfase.
 • Sinds 14 september 2018 is Fietsmaatjes Amstelveen als ANBI aangewezen.
 • We hebben in de tweede helft van 2018 een grote donatie van € 6.500 van het Schipholfonds ontvangen voor de aanschaf van een duofiets. Daarnaast zijn ook de eerste kleinere donaties ontvangen.
 • Met de grote donatie van zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid kunnen we nu twee fietsen bestellen! Ze staan gepland om ingezet te worden in de wijken Groenelaan en Bankras/Kostverloren.
 • We hebben de stallingen voor de twee duofietsen gevonden.
 • De Gemeente Amstelveen heeft ons een aanzienlijke subsidie toegekend, waarmee we de operationele kosten voorlopig kunnen dekken.
 • We verwachten begin 2019 de eerste tochtjes met de duofiets te kunnen maken. De eerste twee fietsen zijn besteld en worden in maart verwacht.
 • Vrijwillige fietsers (fietsmaatjes) en onze gasten (deelnemers) die graag willen fietsen, kunnen zich binnenkort aanmelden. 
 • Artikel in Amstelveens Nieuwsblad:  klik hier.
 • Sponsors blijven uiteraard van harte welkom!
 • Het team is in 2018 druk bezig geweest met de opzet van een goede organisatie rondom het fietsen. Dat doen we met veel plezier en vertrouwen in de toekomst!