Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloesempark weer een bezoek waard!

17 maart , 08:00 12 april , 19:00

Tijdens de bloei van de Japanse kers is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist. De bloesem trekt al jaren veel bekijks uit binnen- en buitenland. Lees hier onze tips voor een bezoek.

Geniet van de prachtige bloesem in het Amsterdamse Bos. Plan uw bezoek, houd rekening met drukte in het Bloesempark en kom zo veel mogelijk op de fiets en op rustige momenten doordeweeks.

Bloeitijd

De bomen in het Bloesempark bloeien ongeveer 2-3 weken in de maanden maart en april. De vroegste bloei is doorgaans pas vanaf midden maart. Wanneer exact is mede afhankelijk van het weer. Op onze sociale media (Facebook (opent in nieuw venster) en Instagram (opent in nieuw venster)) en website zullen we regelmatig verslag uitbrengen van de staat van de bloei en bloesem.  Deel uw mooiste bloesemfoto’s via Insta of Facebook met #amsterdamsebos.

Als er nauwelijks wind is, kunnen de bomen meerdere weken in bloei staan. Bij veel wind en neerslag is de bloesemperiode sneller voorbij. De bloemenpracht levert mooie plaatjes op.

Beschikbaarheid en rustige momenten

Kies rustige momenten voor uw bezoek. In het weekend is het tijdens de bloei erg druk en doordeweeks wat rustiger. Kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer. Volg de borden rondom het Bloesempark. Wij vragen u op drukke momenten uw bezoek te beperken.

(info: gemeente Amstelveen)