Over Ons

Doelstelling

Onze doelstelling is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen (onze gasten), fietstochten van circa 30 minuten tot maximaal 4 uur aan te bieden. 

Dit zijn fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De gast kan zelf meetrappen en zit naast een vrijwilliger (fietsmaatje) die trapt en stuurt. 

Met deze wekelijkse of twee-wekelijkse fietstochten wordt het isolement van onze gasten doorbroken. Ze komen op een gezellige manier letterlijk in beweging. Er   ontstaan unieke contacten tussen gasten en vrijwilligers.

We willen onze doelstellingen en activiteiten graag actief voor het voetlicht brengen en zijn altijd bereid om u hierover te informeren. 

Uitgangspunten

1) De deelnemer is bij ons te gast. Respect en zorg voor de gast staat voorop.

2) De vrijwilliger wordt vanuit Fietsmaatjes Amstelveen persoonlijk ondersteund. Dat betekent dat we zorgen dat de duofiets goed op orde is, het rooster flexibel is, en er voor calamiteiten iemand gebeld kan worden.

3) De Amstelveense gemeenschap ondersteunt Fietsmaatjes Amstelveen. Bijvoorbeeld door het faciliteren van een parkeerplaats voor de duofiets, lokale sponsors en een goed contact met de gemeente.

4) Fietsmaatjes is een netwerkorganisatie: samen met andere stichtingen worden ervaringen en kennis gedeeld.