Amstelveen on wheels 2023

Zondag 24 september 2023 is de slotdag van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Amstelveen. Alles wat rolt komt samen op het Stadsplein. Van loopfiets tot duofiets, rolstoel tot stuntstep. Alles is welkom. Onder andere: Dikke banden race, NK Slow Biking, BMX & Stuntstep parcours, Demo’s en workshops!

Tijdens Amstelveen On Wheels komt echt alles wat rolt bij elkaar, van loopfiets tot rolstoel. Voor jong en oud zijn er veel leuke activiteiten om een mee te doen en demo’s om naar te komen kijken. Een leuke sportieve dag voor de hele familie op het Stadsplein in Amstelveen.

Tijdens Amstelveen On Wheels is er enorm veel te doen
Het Stadsplein wordt ingedeeld in vier area’s. Op elke van deze gebieden is gedurende de dag van alles te doen. Zo is er een Dikke Banden Race Area, een Fun Cycle Area, een BMX Area en een Rolstoel Area. Om 10:30 uur is de grote opening die plaats vindt in de Dikke Banden Race Area met paralympisch wielrenkampioen Daniel Abraham.

Dikke Banden Race Area
In de Dikke Banden Race Area kun je uiteraard meedoen aan de Dikke Banden Race. Dikke banden zijn alle loopfietsjes, stepjes en fietsen met banden die dikker zijn dan dunne wielrenfietsbanden, kortom eigenlijk alles waar je dagelijks mee op pad bent. De race bestaat uit een parcours van 400 meter die je zo snel mogelijk moet afleggen.

Om 10:30 uur vindt de opening hier door niemand minder dan paralympisch kampioen wielrennen Daniel Abraham. Afgelopen zomer behaalde hij 2x goud tijdens het para-WK op het onderdeel tijdrijden.

Programma Fietsmaatjes Amstelveen

Wij zijn aanwezig met vijf van onze elektrisch ondersteunde duofietsen. Wilt u een ritje meerijden om te ervaren hoe dit is dan is er vandaag gelegenheid dit te doen.

11:00 Eerste ronde met de duofietsen
12:30 Tweede ronde
14:30 Derde ronde
na 15:00 Voor wie het ook wil meemaken: een rondje over het dikke bandenparcours